نوروفیدبک عزت نفس را افزایش می‌دهد.

mi1

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک یک نوع از انواع بیوفیدبک است. وقتی که از بیوفیدبک به منظور تغییر در عملکرد مغز از طریق امواج مغزی استفاده می شود به آن EEG بیوفیدبک و یا نوروفیدبک گفته می شود. نوروفیدبک یکی از ابزارهای جدید در علم روانپزشکی است که بعنوان درمان مکمل در طیفی از اختلال های روانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که شما علاقه مند هستید تغییری را در عملکرد مغزی خود ایجاد نمایید بهترین انتخاب استفاده از نوروفیدبک می باشد. با گسترش دانش نوروساینس و افزایش اطلاعات ما از عملکرد مغز بواسطه روش های تصویربرداری عصبی ما بدین آگاهی دست پیدا کرده ایم که با تغییر عملکرد کدام نواحی مغز می توانیم سبب بهبودی در یک اختلال و یا افزایش و ارتقاء یک عملکرد در فرد باشیم. نوروفیدبک با نشان دادن وضعیت کنونی مغزتان و ارائه روشی مناسب برای تغییر در عملکرد مغز ابزار درمانی مناسب به شمار می آید.

نوروفیدبک چه کاربردی دارد؟

نوروفیدبک مدارهای مغزی عزت نفس را افزایش میدهد.

نوروفیدبک با برقراری مجدد تعادل مدارهای مغزی عزت نفس را در افراد افسرده افزایش می دهد.

نوروفیدبک می تواند مدارهای مرتبط با احساس گناه را را آموزش داده و عزت نفس را در افراد دارای اختلال افسردگی عمده بهبود دهد.

در مطالعه ای که در مجله ی نوروایمیج چاپ شد، محققان دریافتند که افراد افسرده ای که علائم شان کاهش پیدا کرده بود می توانستند حین فکر کردن به خاطراتی که احساس گناه را در آن ها برمی انگیخت، برخی از ارتباطات مغزی شان را تقویت کنند. این تحقیق با استفاده از fMRI نشان داد که ارتباط بین نواحی مغزی مشخص – که ثابت شده است در افراد افسرده به هنگام احساس گناه کاهش می یابد– می تواند در یک جلسه نوروفیدبک تقویت شود.

عکس مربوط به خدمات نوروفیدبک

اختلال افسردگی عمده (MDD) یا همان افسردگی اختلالی است که مجموعه ای از عوامل اجتماعی، روانشناختی، و بیولوژیکی در ایجاد آن نقش دارند. علائم آن معمولا از دست دادن دائمی علاقه و لذت در زندگی روزمره و حضور احساسات منفی مثل مود پایین، سرزنش خود و عزت نفس پایین است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) افسردگی تنها در سال گذشته حدود 300 میلیون نفر را مبتلا کرده و به بیماری عصر حاضر تبدیل شده است. با توجه به جدیت این مساله در سلامت عمومی جهان، جوامع پزشکی و علمی به صورت فزاینده ای به دنبال فهم بیماری افسردگی هستند و توسعه ی درمان های جدید و بهبود کیفیت زندگی این دسته از بیماران را هدف قرار داده اند.

Esp neurociencias SITE 300x167 1

تکنیک تصویربرداری مغز (fMRI) به محققان این امکان را می دهد که به آنالیز ساختار و عملکرد مغز به روشی غیر تهاجمی دست یابند. در مطالعه ی فوق الذکر دیده شد که بیماران افسرده و حتی آن هایی که افسردگی شان بهبود یافته بود به هنگام تجربه ی حس گناه تفاوت هایی با افراد معمول دارند. برای مثال ارتباط بین دو نقطه ی خاص از مغز در این افراد کمتر از افراد معمولی بود. منظور از ارتباط میزان اطلاعاتی است که بین نواحی مغزی تبادل می شود. اطلاعاتی که در واقع ترجمه ی تعاملات اجتماعی است.

دکتر رونالد زن، استاد کینگ کالج لندن، توضیح می دهد که :

«کشف مولفه ی مغزی مرتبط با سرزنش بیش از حد خود در افراد افسرده نشان دهنده ی این است که خودسرزنشی می تواند علائم افسردگی را شدیدتر کرده و باعث آسیب پذیری بیشتر افراد در برابر افسردگی شود».

28 نفر در این مطالعه شرکت کردند. گروه کنترل در حین نوروفیدبک باید ارتباطات مغزی شان را ثابت نگاه می داشتند ولی در گروه آزمایش به افراد آموزش داده می شد که این ارتباطات را افزایش دهند. این فرایند از طریق فیدبک دیداری روی مانیتور به انجام می رسید. شرکت کنندگان باید خاطره ای خاص از گذشته ی خود را در ذهن خویش تصور می کردند که باعث می شد احساس گناه در آن ها زنده شود. آن ها باید احساس خود را نسبت به این خاطره تغییر می دادند که نتیجه آن نغییر رنگ صفحه ی مانیتور در نتیجه ی تغییر ارتباط های مغزی آن ها بود.

گرچه زمان جلسات نوروفیدبک در دو گروه یکسان بود اما fMRI شرکت کنندگان گروه آزمایش نشان از تقویت مدارهای مغزی و ارتباطات نواحی مغزی تمرین داده شده داشت. همچنین عزت نفس این افراد بهبود یافت. نتیجه ای که در گروه کنترل یافت نشد.

نوروفیدبک چگونه انجام می‌شود؟

نوروفیدبک ابزاری است که فعالیت عصبی مغز را اندازه گیری می کند و فرد را در همان لحظه از طریق بازخورد دیداری یا شنیداری از فعالیت عصبی مغز خود مطلع می سازد. این فرآیند باعث تسهیل خودتنظیمی مکانسیم های عصبی زیربنای یک رفتار خاص و یا یک پاتولوژی می شود. در حال حاضر پیشرفت های چشم گیری در این حوزه صورت گرفته است. تلفیق نوروفیدبک با fMRI باعث شده است که دقت مکانی این روش افزایش پیدا کند.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!