احتمال خودکشی کودک مبتلا به افسردگی چقدر است؟

depression and suicide1

مروری بر مطالعات بزرگسالان در 40 سال گذشته نشان داده است که میزان خودکشی در افراد مبتلا به اختلالات خلقی سی برابر جمعیت عمومی است. از آنجا که پاسخ به این پرسش بیشتر به کودکی مربوط می شود، به همه عواملی که به موقعیت کودک مرتبط است بستگی دارد. بهتر است به جای محاسبه میزان خطر، در مورد خودکشی و افراد در معرض خطر صحبت کنیم. افراد خاصی از جمعیت عمومی بیشتر از دیگران احتمال خودکشی دارند. خطر خودکشی در نوجوانان بزرگتر و بزرگسالان جوان بیشتر از کودکان دبستانی است. معمولا پسران بیشتر از دختران خود را می کشند و خطر اقدام به خودکشی (بدون مرگ) هم در پسران سه برابر دختران است. در میان نژادهای خاص این خطر بسیار متغیر است. بعضی از مطالعات در بزرگسالان نشان داده است که 15 درصد از مبتلایان به اختلال دو قطبی نوع یک، خود را خواهند کشت. وجود اختلال خلقی وجود اختلاف در میزان خطر خودکشی بین دو جنس را تعیین می کند. وجود اختلال افسردگی اساسی در دختران خطر خودکشی را بسیار بیشتر از جمعیت عمومی بالا می برد در حالیکه در پسران سابقه قبلی اقدام به خودکشی با خطر بالاتر اقدام به خودکشی کامل همراه است. سایر عوامل مانند وجود اسلحه در خانه، تعارضات پدر یا مادر با کودک، استفاده از مواد یا الکل در زمان خودکشی، سابقه آزار دیدن (به ویژه آزار جنسی) و اختلالات روانی پدر و مادر نیز می تواند خطر خودکشی را در کودکان افزایش دهد.

باید به پدر و مادری که کودک مبتلا به اختلال افسردگی یا اختلال خلقی دو قطبی دارند، در مورد ارقام خودکشی هشدار داد. اما آمارهای نشان می دهد که بیشتر افرادی که خودکشی می کنند، تحت درمان نیستند. کودکی که تحت نظر متخصصی آشنا با اختلال خلقی است، نسبت به افرادی که در جستجوی کمک نیستند، میزان خطر کمتری برای خودکشی دارد. مطالعات نشان داده است که درمان، خطر خودکشی با اختلالات خلقی را کاهش می دهد.

شکی وجود ندارد که افراد دچار اختلالات خلقی، میزان بالایی از خودکشی دارند. اگر کودک شما یک یا تعداد بیشتری از خصوصیات افزاینده خطر خودکشی را داراست، ممکن است ترسناک باشد. اما فکر کردن و نگرانی در مورد احتمال خودکشی بر اساس آمارها و بدون در نظر گرفتن شرایط فردی، فایده چندانی ای ندارد. به جای نگرانی، مراجعه به یک متخصص برای آشنایی با راهکارهای کاهش این خطرات می تواند سودمندتر باشد. در ادامه ابتدا به صورت تیتروار به برخی از نشانه های خودکشی را اشاره می کنیم. سپس عوامل خطر خودکشی را ذکر کنیم و در پایان برخی از راهکارهای مقابله با این پدیده ناخوشایند را با هم مرور می کنیم.

نشانه های هشدار دهنده خودکشی

برخی از نشانه های هشدار دهنده اقدام به خودکشی در کودکان شامل این موارد است:

رفتار بی ملاحظه (یعنی بدون توجه به عواقب آن)

اظهارات خود آسیب رسانی

دوری گزینی از دوستان و اعضای خانواده

اظهار ناامیدی و بی انگیزگی نسبت به آینده

بی علاقگی نسبت به کارهای لذت بخش

عوامل خطر

برخی از عوامل خطر که ممکن است ریسک تفکرات و رفتارهای منتهی به خودکشی را در کودکان افزایش دهد:

سابقه خانوادگی اقدام به خودکشی یا ابتلا به افسردگی و یا دیگر بیماری های روانی

از دست دادن دوستان، اعضای خانواده یا همکلاسی های نزدیک، که به خاطر خودکشی یا دیگر عوامل ناگهانی از دنیا رفته اند

تجربه خشونت یا پرخاشگری از جانب همسالان

سابقه قبلی ابتلا به افسردگی یا دیگر بیماری های روانی

سابقه اقدام به خودکشی

images 1
n00243866 b

چطور به کودکتان کمک کنید؟

در ادامه برخی از استراتژی های کمک رسانی را با هم مرور می کنیم که اگر کودکتان تفکرات یا رفتارهای خودکشی دارد، می تواند به شما کمک کند.

هشیار باشید: خودکشی در سنین پائین اگرچه نادر است، اما احتمال آن وجود دارد. نشانه های هشدار دهنده و عوامل خطر را بشناسید و همیشه در خاطر خود داشته باشید.

با کودک خود صحبت کنید: صحبت درباره خودکشی با کودک، احتمال آن را بالا نمی برد. اگر یک فرد نزدیک به علت خودکشی یا هر علت دیگری فوت کرده و یا در بستر مریضی است، با کودک خود درباره آن صحبت کنید و به احساسات او پی ببرید.

با دیگران در میان بگذارید: اگر احیانا تفکرات و رفتارهای خودکشی را در کودک مشاهده کردید، آن را با دیگر افرادی که با کودک سرو کار دارند مثل معلم مدرسه، در میان بگذارید. این بهترین راهی است که می تواند از کودک شما زمانی که امکان مشاهده شما نیست، مراقبت کند.

سلاح ها را در جای امنی پنهان کنید: خرد حکم می کند که اگر وسیله خطرناکی مثل تفنگ، شمشیر و داروهای خطرناک دارید، آن را از کودکان دور نگه دارید. این مساله به طور ویژه در مورد کودکان مبتلا به افسردگی حکم می کند.

کودک خود را تحت درمان قرار دهید: اگر کودک شما به افسردگی مبتلاست یا لا اقل ریسک بالایی برای ابتلا به افسردگی و دیگر بیماری های روانی دارد، حتما اقدامات درمانی و احتیاطی مناسب را برای او اجرا کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!