درمان بیش فعالی یکی از دغدغه های بسیاری از والدین است. باید دقت داشته باشیم که بیش فعالی درمان نشده بسیار خطرناک است. تحقیقات نشان داده‌اند که ۲۵ تا ۴۰ درصد زندانیان به‌طور میانگین به این اختلال مبتلا هستند و آن را در دوران کودکی درمان نکرده‌اند. همچنین احتمال پیش آمدن اختلال افسردگی، مشکلات ارتباطی و خانوادگی، انزوا و مشکل در کار برای افرادی که درمان بیش فعالی در کودکی را انجام نداده اند، وجود دارد. والدین پس از مشاهده اولین نشانه ها، نه تنها باید سبک زندگی و مراقبت های خانگی انجام دهند، بلکه باید به سرعت مراکز درمانی نیز مراجعه کنند.


بیش فعالی کودکان
بیش فعالی کودکان

بیش فعالی در کودکان و علائم آن

اختلال بیش فعالی یکی از شایع ترین مشکلات روانشناختی کودکان است. این اختلال تا چهار برابر در پسرها شایع تر است. علائم عمده ی آن در دختران «حواس پرتی» است. در صورتی در پسرها بیشتر به صورت «فعالیت بیش از حد» خود را نشان می‌دهد. کودکان مبتلا به بیش فعالی با وجود اینکه از هوش خوبی برخوردار هستند در تمرکز مشکل دارند و تکالیف خود را یا به سختی انجام می دهند و یا مدت زمان زیادی را صرف آن می کنند.

اگر کودک شما یکی از مشکلات زیر را دارد حتما به متخصص مراجعه نمایید:

1- کودک یا نوجوان نمی تواند سر کلاس بنشیند و هر چیزی خیلی راحت و سریع حواسش را پرت می کند.
2- بیش از حد جنب و جوش دارد.
3- بدون فکر و ناگهانی دست به انجام کارها می زند که بعضی از آنها خطرناک هم هستند.

عمدتاً بیش فعال- تکانشی: فرد زیاد بیقرار می شود و صحبت می کند. نشستن طولانی مدت سخت است (مثلاً برای صرف غذا یا در حین انجام تکالیف). کودکان کوچکتر ممکن است به طور مداوم بدود، بپرند یا از جایی بالا بروند. فرد احساس بی قراری می کند و مشکل تکانشگری دارد. شخصی که تکانشی است ممکن است حرف های دیگران را زیاد قطع کند، چیزهایی را از مردم بگیرد یا در زمان های نامناسب صحبت کند. برای فرد سخت است که منتظر نوبت خود بماند یا به دستورات گوش دهد. فردی که تکانشگر است ممکن است بیش از دیگران تصادفات و جراحات داشته باشد.


درمان بیش فعالی با تکنولوژی های روز دنیا

درمان بیش فعالی کودکان
درمان بیش فعالی کودکان

ویدئوی اختلال بیش فعالی و نقص توجه را در آپارت ببینید

درمان بیش فعالی با تکنولوژی های روز دنیا

از بروزترین روش‌های درمانی بیش فعالی می توان به نوروفیدبک، لورتا نوروفیدبک، تحریک الکتریکی مغز tDCS، بیوفیدبک و نرم افزارهای تخصصی مانند ریهاکام RehaCome و کپتان لاگ Captain’s log اشاره کرد. خوشبختانه تمامی این درمان‌ها در کلینیک آتیه موجود بوده و با توجه به شرایط مراجع کنندگان که در بدو ورود بررسی می شود، این امکان فراهم است تا کامل ترین پکیج درمانی با بالاترین حد پاسخ به درمان برای آنها در نظر گرفته شود.
در گام بعدی با استفاده از دقیق ترین و بروزترین آزمونهای شناختی، سطح عملکرد هر فرد در مقایسه با میانگین عملکرد همسالانش سنجیده می شود. در این مرحله نیمرخی از توانایی ها و ضعف های هر فرد مشخص می شود که می تون بر اساس آن پیشرفت روند درمان فرد را پیش بینی کرد. در کنار درمان‌های کاملا تخصصی تکنولوژیک که براساس تفسیر نقشه مغزی و نتایج آزمونهای شناختی برای هر فرد در نظر گرفته می شود خدمات تکمیل کننده دیگری مانند رواندرمانی و هدایت تحصیلی نیز بر حسب نیاز به مراجعان ارائه می شود.

تجربه یکی از مراجعان درخصوص درمان بیش فعالی​

پسر من 12 سالشه. از وقتی که یادم میاد همه می‌گفتن پارسا خیلی باهوشه. اما بعد اینکه وارد مدرسه شد، خیلی چیزها عوض شد. باورم نمی‌شد که کارهای ساده‌ای مثل تکلیف نوشتن و تمرکز کردن براش سخت‌‌تر از بقیه بچه‌ها باشه. اوایل فکر می‌کردم چون همیشه بچه‌ی پرتحرکی بوده این مشکلاتش هم طبیعیه و بزرگ‌تر که میشه از سرش می‌افته.
بعد از چند هفته معلمش منو مدرسه خواست و گفت پارسا تو کلاس یک‌ریز حرف می‌زنه و وقتی درس می‌ده، حواسش به همه چیز هست الا درس. اونجا به نظرم اومد که معلم پارسا شاید آدم بی‌‌حوصله‌ایه که شیطنت‌های طبیعی یه بچه رو بزرگ می‌کنه.
شکایتهای معلمش که تمومی نداشت، البته پارسا هم تو انجام تکالیفش کند بود و نمی‌تونست یه تکلیف رو تموم کنه چون به هر بهانه‌ای که می‌تونست از جاش بلند می‌شد و شروع می‌کرد بازیگوشی؛ یا گرسنه و تشنه بود، یا حوصله‌اش سر می رفت، یا خوابش میومد یا …. تو دیکته هاش نقطه، سرکش‌‌ و یا حتی دندونه‌های حروف را نمی ذاشت. سوالات رو کامل نمی‌خوند، راه حل رو کامل نمی ‌نوشت یا به علامت‌ها دقت نمی‌کرد. دست خطشم یه روز خوب بود یه روز افتضاح، یه روز با حوصله می‌ نوشت و خوش خط، یه روز دیگه هم با عجله و بدخط. کم کم احساس کردم پارسا تو مدرسه انگشت‌نما شده و حتی جایی که بی تقصیره، همه مشکلات رو می‌ندازن گردن پارسا. اعتماد به نفسش خیلی پایین اومده بود.

یه روز معلم کلاس چهارمش که خیلی صبور و آگاه بود، به من گفت احتمال می‌ده که پارسا اختلال بیش فعالی نقص توجه داشته باشه. در نهایت یه کلینیک روانشناسی بهمون پیشنهاد کرد و ما هم مراجعه کردیم. خداروشکر هر چی به سمت جلسه‌های آخر درمانش می رفتیم، تغییرات پارسا چشمگیرتر می شد و هم امیدوارتر…

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!