حضور پروفسور رستمی در کنگره بین المللی تحریک مغزی ۲۰۱۹ ونکوور کانادا
در همین راستا کلینیک آتیه درخشان ذهن به عنوان بزرگترین مرکز علوم اعصاب بالینی ایران، از بدو تأسیس در سال ۱۳۸۶ همواره با حفظ رویکرد استفاده از تکنولوژیهای نوین درمانی، سعی در ارائه مناسبترین و بهروزترین خدمات به مراجعان را داشته است.
از آن زمان که اولین دستگاه مدرن تحریک مغناطیسی مغز در سال ۱۹۸۵ توسط دکتر آنتونی بارکر و دکتر رضا جالینوس در دانشگاه شفیلد انگلستان ساخته شد، تاکنون پیشرفتهای شگرف و رشد قابل ملاحظهای در زمینه روشهای تحریک مغزی در دنیا صورت گرفته است. روشهای تحریک مغزی به سرعت در حال تغییر رویکرد پژوهشها به مکانیسمهای مغزی و ارائه پروتکلهای جدید برای درمان ناهنجاریهای مغز است؛ تا آنجا که میتوان اعتراف کرد زمینه تحریک مغز، یک تغییر پارادایم و در بسیاری از موارد جایگزینی برای رویکردهای برجسته روانشناختی چند دههی گذشته شده است.
در همین زمینه سومین کنگره بین المللی تحریک مغزی در تاریخ 24 تا 27 فوریه 201۹ در ونکوور کانادا برگزار شد. در این کنگره پروفسور رضا رستمی حضور داشتند و ضمن ارائه مقاله خود در زمینه تحریک مغزی با اساتید و صاحب نظران این حوزه از جمله پروفسور مارک جورج دیدار و گفتگو کردند.
ایشان همچنین به منظور افزایش همکاریهای درمانی و پژوهشی بین جامعه علمی ایران و کانادا، از مرکز تحریک مغزی دانشگاه تورنتو بازدید کردند. در این برنامه که در حاشیهی کنگره بین المللی تحریک مغزی برگزار شد، دکتر زمردیان به عنوان مسئول بخش تحقیقات تحریک مغزی دانشگاه تورنتو حضور داشتند. لازم به ذکر است که در این مرکز محققان و دانشجویان ایرانی حضور شایستهای دارند.
در میان روشهای تحریک مغزی، TMS یا همان روش تحریک مغناطیسی مغز به عنوان یکی از پیشروترین تکنولوژیهای درمانی در دنیا به شمار میآید؛ به طوری که کانادا در سال ۲۰۰۳ به عنوان اولین کشور استفاده از آن را برای درمان آغاز کرد. نهایتاً با گذر زمان و افزایش موفقیتهای حاصل از درمان با TMS، استفاده از آن توسط FDA یا سازمان غذا و دارو آمریکا برای درمان افسردگی مورد تأیید قرار گرفت. از آن پس سالانه نمونههای موفق بسیاری از درمان افسردگی، وسواس و میگرن با روش TMS در سراسر جهان از جمله ایران گزارش میشوند.
در همین راستا کلینیک آتیه درخشان ذهن به عنوان بزرگترین مرکز علوم اعصاب بالینی ایران، از بدو تأسیس در سال ۱۳۸۶ همواره با حفظ رویکرد استفاده از تکنولوژیهای نوین درمانی، سعی در ارائه مناسبترین و بهروزترین خدمات به مراجعان را داشته است. در همان سالهای اولیه درمان با TMS برای اختلالات خلقی نظیر افسردگی تکقطبی انجام میگرفت، اما در سالهای گذشته با تأیید اثر درمانی آن بر اختلالات دیگر مثل میگرن، وسواس، نشانههای منفی اسکیزوفرنی، افسردگی ناشی از ترک مواد و آسیبهای ناشی از سکته مغزی، برای سایر بیمارانی که در کلینیک تشخیص آتیه درخشان ذهن، واجد شرایط دریافت TMS می شوند، مورد استفاده قرار میگیرد.
با گسترش همکاریهای ایران و کانادا در زمینههای درمان و آموزش روشهای تحریک مغزی، امید آن میرود که در سالهای آتی شاهد تأسیس آزمایشگاهها و مراکز علمی مشترک با هدف فهم دقیقتر ناشناختههای مغز و بهینهسازی پروتکلهای درمانی آن باشیم.