احتمالا برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که وسواس بیش از حد شما یا اطرافیان‌تان، ممکن است نشانگر مشکلی فراتر از کمال گرایی یا تمیزی بیش از حد باشد. افرادی که دچار وسواس هستند، اکثر اوقات متوجه مشکل خود نیستند و آن را امری عادی و نشان دهنده تمیزی می‌دانند. در این‌جا به شما می‌گوییم که چه زمانی باید نگران وسواس به عنوان یک ناهنجاری باشید و در نهایت چگونه بدون هیچ دارویی با جدیدترین روش‌های روز دنیا وسواس را درمان کنید. این حساسیت‌های آزاردهنده معمولاً تنها به تمیزی خانه، یا منظم بودن تمام وسایل شخصی ختم نمی‌شود و دامنه قاعده‌ها، توقعات و بایدها و نبایدهای این افراد از نوع چیدمان وسایل خانه، خرید لوازم پذیرایی، نحوه پذیرایی و حتی نحوه لباس پوشیدن اعضای خانواده و هماهنگی رنگ و نوع لباس تا فعالیت‌های کاملاً شخصی اعضای خانواده هم می‌رسد. در این صورت می‌توان با قاطعیت گفت که فرد مبتلا به اختلال وسواسی است و نیاز به درمان دارد.

درمان وسواس با استفاده از جدیدترین روش‌های درمانی در دنیا

برای درمان وسواس از روش‌های مختلفی استفاده می شود. معمولا خط اول درمان اختلال های وسواسی، در معرض قرار دهی و جلوگیری از پاسخ (ERP) است. در کنار این درمان رواندرمانی شناختی- رفتاری برای اصلاح باورها و خطاهای شناختی و ارائه الگوهای مناسب رفتاری، درمان وارونه سازی عادت ( برای اختلال وسواس موکنی و پوست کنی)، آموزش مهارت های کنترل استرس، و آموزش خانواده نیز استفاده می‌شود. در کلینیک آتیه در کنار تمامی این روش ها تلاش می شود از تکنولوژی های روز دنیا در این زمینه یعنی تحریک مغناطیسی مغز نیز استفاده کرد. این روش درمانی مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا (معتبرترین نهاد در این زمینه) است و با تحریک مغناطیسی نواحی خاصی از قشر مغز باعث تغییر در فعالیت مغز می شود. این درمان تأثیرات مثبتی را در روند درمان اختلال وسواس به وجود می‌آورد. بسیار مهم است که توجه داشته باشید اختلال وسواس جزو اختلالات عودکننده است. به این معنی که ممکن است در مراحل دیگر زندگی و در موقعیت های پراسترس، این افکار و تکانه های مزاحم عود کنند. لذا آموزش یکی از ارکان اصلی در درمان وسواس به شمار می رود.

تحریک مغناطیسی مغز یا TMS به روشی غیر تهاجمی جهت تحریک مغز اطلاق می‌شود که بر اساس القای الکترومغناطیسی توسط یک سیم پیچ عایق صورت می‌گیرد.

این سیم پیچ (Coil) روی پوست سر و در نقطه‌ای منطبق بر ناحیه‌ای از مغز که در ایجاد علایم روانپزشکی یا عصبی دخیل هستند قرار می‌گیرد. کویل، پالس‌های مغناطیسی کوتاه مدتی ایجاد می‌کند که از لحاظ نوع و قدرت مشابه دستگاه تصویربرداری MRI است.

هر پالس مغناطیسی به سهولت و بدون درد، از پوست سر و جمجمه و پرده‌های مغز گذشته و به نورون‌های عصبی می‌رسد و باعث فعالیت کوتاه مدت نورون‌های عصبی مربوطه می‌گردد. چنانچه پالس‌ها بصورت متوالی و به سرعت تجویز شدند تحت عنوان تحریک مغناطیسی مغز مکرر یا rTMS نامیده شده که قادر به ایجاد تغییرات پایدارتری در فعالیت مغزی است.

این درمان در بیماران سرپایی و بستری قابل اجراست و بصورت جلسات درمانی متعدد تجویز می‌شود. در هر جلسه درمانی بیمار بر روی صندلی طراحی‌شده برای این امر (که بی‌شباهت با یونیت دندانپزشکی نیست) می‌نشیند.

اپراتور سر بیمار را در وضعیت مناسبی قرار می‌دهد و اقدام به اندازه‌گیری پارامترهای خاصی بر روی جمجمه بیمار می‌نماید تا محل دقیق قرارگیری کویل دستگاه بر روی منطقه مورد نظر مغز مشخص شود.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!