درمان بیماری آلزایمر بدون دارو

آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یک بیماری عصبی پیشرونده است که باعث کوچک شدن مغز (آتروفی) و مرگ سلول های مغز می شود. بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است. احتمال بروز این بیماری معمولا در دهه ششم زندگی (65 سال) تا پایان عمر افزایش می یابد.

علائم اولیه این بیماری شامل فراموشی رویدادها یا مکالمات اخیر است. با پیشرفت بیماری، فرد مبتلا به آلزایمر دچار اختلال شدید در حافظه می شود و توانایی انجام کارهای روزمره را از دست می دهد.

داروها ممکن است به طور موقت علائم را بهبود یا کاهش دهند. این درمان ها گاهی اوقات می تواند به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر کمک کنند تا عملکرد خود را به حداکثر برسانند و برای مدتی استقلال خود را حفظ کنند. برنامه ها و خدمات مختلف از جمله توانبخشی های شناختی و درمان های تکنولوژیک می توانند به حمایت از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر و مراقبان آنها کمک کند.

تکنولوژی، جایگزینی ایمن برای داروهای آرامبخش

درمان با تکنولوژی روز

این تیتر ممکن است شما را کمی متعجب کند، اما مغز انعطاف‌پذیرترین بخش بدن ما است. علوم اعصاب در مورد «انعطاف‌پذیری عصبی» نشان می‌دهد که ذهن و مغز قادر به انطباق و تغییر بسیار چشمگیرتر از آنچه ما در گذشته تصور می‌کردیم است.از جمله تکنیک های مهم جایگزین داروهای آرامبخش می توان به TMS و tDCS اشاره کرد. یکی از روش‌های بازتوانی در بیماران آلزایمر، استفاده از دستگاهrTMS، tDCS است. این روش درمانی مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا (معتبرترین نهاد در این زمینه) است و با تحریک مغناطیسی نواحی خاصی از قشر مغز باعث تغییر در فعالیت مغز می شود. این درمان تأثیرات مثبتی در آسیب‌های مغزی (سکته مغزی)، و مواردی از جمله افسردگی، اختلال وسواس، اختلال اضطرابی، توهمات شنوایی، پارکینسون، اختلال دوقطبی، فلج صورت، میگرن و … دارد. تجربه مراجعان کلینیک از این روش بسیار رضایت بخش بوده است.

اگر فکر می کنید شما یا اطرافیانتون آلزایمر دارید، فرم تماس زیر پر کنید، همکاران کلینیک روانشناسی آتیه با شما تماس خواهند گرفت و شما را راهنمایی می کنند.

تحریک مغناطیسی مغز روشی غیر تهاجمی و بدون درد برای تحریک مغز با استفاده از میدان مغناطیسی است. دستگاه تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای دارای یک ژنراتور میدان مغناطیسی (کویل) است که نزدیک سر شخص شرکت کننده قرار داده می شود. میدان مغناطیسی این ژنراتور از درون مغز عبور می کند و جریان های الکتریکی کوچکی در نواحی مغز، دقیقا زیر کویل ایجاد می کند. ایجاد جریان های الکتریکی کوچک در مغز باعث تغییر فعالیت الکتریکی سلول های عصبی می شود. هدف تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای تغییر در عملکرد قسمت های مشخصی از مغز است. این روش با نام rTMS تحریک مکرر مغناطیسی فراجمجمه ای نیز شناخته می شود. گاهی به اشتباه TMS با شوک یکسان در نظر گرفته می شود. درحالی که در این درمان هیچ شوک الکتریکی مستقیمی به مغز وارد نمیشود.

مشاهدات نشان می دهند که rTMS می تواند به طور قابل توجهی توانایی شناختی را در بیماران مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط بهبود بخشد. تحریک چندین مکان و درمان طولانی مدت در بهبود نقص عملکرد شناختی مرتبط با آلزایمر نتیجه بخش تر است.

تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای یکی دیگر از روش های تحریک مغزی است. در این روش دو الکترود که حامل جریان الکتریکی مستقیمی هستند روی سر نصب می شوند و شدت جریان ضعیفی را به نواحی مختلف قشر مخ مغز منتقل می کند. میزان شدت جریان الکتریکی و مدت زمان اعمال آن و ناحیه هدف این تحریک توسط درمانگر یا محقق انجام می پذیرد.

مطالعات پژوهشی نشان داده اند که ) TDCSتحریک الکتریکی جریان مستقیم فراجمجمه ای) به طور ویژه ای بر عملکرد حافظه و توجه و تمرکز در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر تأثیر می گذارد.

بازتوانی شناختی به یک اعتبار به بازگرداندن توانمندی های ذاتی فرد به او با استفاده از ابزار های خاصی است. بازتوانی شناختی در سال های اخیر از حوزه درمان صرف خارج شده است و وارد حوزه های ارتقا عملکرد در افراد بدون آسیب مغزی و اختلال هم شده است. به طور کلی می توانیم از بازتوانی شناختی به عنوان ورزش مغز یاد نماییم، همانگونه که ورزش یکی از بهترین کار هایی است که با آن می توان به بهبود سلامت جسمانی خود کمک کنیم ، با انجام تمرین های شناختی نیز به نگهداری و ارتقای توانایی های مغزی و شناختی خود می پردازیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص درمان ها، می توانید به بخش خدمات در سایت کلینیک سالمندی مراجعه بفرمایید.

عکس مربوط به اختلال آلزایمر

از زبان فرزند: مدتی بود که تغییراتی در مادر حس می کردیم. چون اخیرا تنش های زیادی رو تجربه کرده بود، مثلِ فوت خواهر، فکر می کردیم حالاتی که دارند ناشی از اضطراب و افسردگی سوگی است که تجربه کرده و با گذشت زمان شرایطشون تغییر می کنه. ولی به مرور مادر کم حرف تر و منزوی تر شد و حواسپرتی هاشون بیشتر شده بود. در یک سال اخیر شرایط به مراتب بدتر از گذشته شد. حتی در انجام کارهای شخصی خود هم مشکل داشتن. فقط نماز میخوند و مدام از حواس پرتی های داخل نمازشون میگفت و.. چندین بار یک سوال واحد رو میپرسید و بعد این که جواب میدادیم یادشون میاومد که قبلا پرسیده بوده … وضعیت مادر همه رو نگران کرده بود تا این که تصمیم گرفتیم برای اقدام درمانی مراجعه کنیم.

متخصص مغز و اعصاب بعد از ویزیت یکسری تصویربرداری و تست ها که عملکرد مغز رو می سنجید تجویز کردن و پس از مشاهده نتیجه برای مادر درمان تحریک مغزی و توانبخشی شناختی پیشنهاد دادند. در ابتدا برای شروع درمان مردد بودیم. مخصوصا بیشتر نگران عوارض جانبیِ احتمالی بودیم که بعد از بررسی و توضیحات تیم درمان این نگرانی هم بر طرف شد و مادر را وارد درمان کردیم. طی چند جلسه اول تغییر محسوسی اتفاق نیفتاد ولی به مرور متوجه تغییراتی در مادر شدیم. کمتر غمگینه و بهتر متوجه صحبت ها و اتفاقات می شه. بیشتر از قبل ارتباط برقرار می کنه و در گفتگو شرکت می کنه. یکسری تمرینات که به ما پیشنهاد شد و ما در منزل انجام دادیم باعث شده مادر بهتر بتونه اسم ما رو به خاطر بیاره یا اشیا رو پیدا کنه.

3 2

برخی از افتخارات و امتیازات کلینیک آتیه

  • نمایندگی رسمیHBImed (موسسه مغز و اعصاب سوئیس)
  • معرفی این گروه به عنوان شـرکت دانـش بنیـان از طرف معاونت علمی و فناوری ریاســت جمهوری
  • همکاری با ستاد توسعه علوم شناختی و مرکزملـی نقشـه‌بـرداری مغـز ایران جهت هم‌افزایی علمی و ارتقا کیفیت خدمات تشخیصی و درمانی
  • افتتاح کلینیک تخصصی بازتوانی مغز و اعصاب با استفاده از بروز ترین ابزارهای تکنولوژیک
  • فعالیت ۱۸۰ نفرکادر متخصص شامل، روان‌پـزشک، روانشنـاس، مشـاور، نـوروتـراپیسـت، بـازی‌درمـانگـر، کـاردرمـانگـر، گفتـاردرمـانگـر برای تمامی طیف‌های سنی اعم از خردسالان، کودکان، نوجوانان و بزرگسال
  • دارای قرارداد با بیمه‌های تامین اجتماعی، بیمه ایران، بیمه آسیا، بیمه البرز، بیمه رازی، بیمه سرمد، بیمه دانا، بیمه ملت، بیمه سامان و بیمه مرکزی
  • دارای قرارداد درمانی با شرکت‌های آریا ساسول، پتروشیمی مهر، راه آهن، بانک سپه، بانک مرکزی، سازمان بنادر و کشتیرانی، کانون سردفتران و دفتریاران، و حوزه ستادی وزارت نیرو
  • نخستین مرکز ایرانی که به صورت تخصصی نوروفیدبک را برای ارتقای عملکرد و کمک در درمان اختلالات بیش فعالی – نقص توجه به کار گرفت.
  • نخستین مرکزداخلی که از QEEG در تشخیص نابهنجاری‌های مغزی ناشی از اختلال‌های روان‌پزشکی استفاده کرد.
  • اولین کلینیک روانپزشکی که دستگاه بیوفیدبک را برای کمک به درمان اختلالات اضطرابی به کار گرفت.
  • نخستین مرکزی که برای کاهش و درمان نشانه‌های اضطراب و افسردگی از دستگاهrTMSاستفاده نمود.
  • نخستین مرکزی که برای ارتقا عملکرد شناختی و کاهش علائم اختلالات یادگیری و اتیسم از دستگاه tDCS استفاده کرد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!